Mijn werkmethodes:

Omdat masseren mij blijkbaar in de genen is meegeven, en ik mij, door mijn opleidingen, verschillende technieken eigen heb gemaakt, masseer ik nu op geheel eigen wijze.

Masseren begint met sfeer in de behandelruimte, een lekker aroma en een ontspannend muziekje.

Daarnaast werk ik met een verwarmde tafel, en heb ik een sterrenhemel om beter te kunnen ontspannen.

Door verschillende facetten uit de cursussen samen te voegen heb ik een eigen programma gecreëerd. Soms kunnen deze best stevig en hard aanvoelen, maar ze worden altijd weer gevolgd door een zachte aanraking om weer te kunnen ontspannen. Hierbij zal ik uiteraard altijd de nadruk leggen op de gebieden met de eventuele klachten, maar ik behandel altijd een groot gebied zodat ik niet constant met bijvoorbeeld die ene zere schouder bezig ben die al zo zeer deed.

Voor een deel is mijn massage dus krachtig, maar het andere deel is zeer zeker ontspannend. Het is van belang dat de klant zich ontspannen voelt, zodat ik de spieren goed kan behandelen.

Ik heb hele goede resultaten bij hoofdpijn, nek, schouders en rugklachten.

Verder helpt het masseren van de benen erg goed bij krampen.

En is massage in het algemeen goed voor stress, spanning en slapeloosheid

Naast het masseren heb ik mij ook onderlegt in het ‘Elastisch Tapen’. Dit is een bijzonder veelzijdige methode die verbluffende resultaten boekt bij hooikoorts, hielspoor, zweepslag en heel veel andere klachten en problemen.

Ook voor bijvoorbeeld het corrigeren van schouders die te ver naar voren wijzen (houdingcorrectie) is de tape zeer geschikt

De tape is breed inzetbaar. Na een behandeling van ongeveer 10 tot 15 minuten blijft de tape ongeveer een week zitten, en je kunt er gewoon mee douchen en zwemmen.

Heel bijzonder en super ontspannend voor zowel moeder als kind is de zwangerschapsmassage volgens de lomi lomi methode. Deze heb ik in 2019 gedaan

Informeer naar de mogelijkheden.


Mooie animatie over de werking van triggerpoints door Michiel Akkerman