Dorn en Breuss

Dieter dorn was een Duitse boer die in de jaren 1970 - 1980 een eigen behandeling ontwikkeld heeft die heel effectief is bij een grote hoeveelheid klachten.  De kracht van de behandeling is dat het een zachte behandeling is in tegenstelling van het veelgebruikte "kraken" wat bij reguliere behandelingen zo vaak toegepast wordt.                                                                                                                                        

De Dorn-methode is een zachte dynamische manuele behandeling van de wervelkolom en de gewrichten waarbij de patiƫnt staat, ligt of zit en tijdens de behandeling actief meebeweegt waarbij de basis van de behandeling het opheffen van beenlengteverschil is en het corrigeren van wervelscheefstand. Deze correcties hebben niet alleen effect op klachten van de wervelkolom, maar ook bij gewrichtsproblemen, duizeligheid, doorbloedingsproblemen en vele andere aandoeningen (zie overzicht onder)


Rudolf Breuss was een Oostenrijkse Heler die er vanuit ging dat alle cellen in het lichaam tot op hoge leeftijd vernieuwd worden, dus ook die van de tussenwervelschijven.

Zodra wij opstaan beginnen wij onze wervelkolom te belasten door te gaan staan, bewegen, zitten enz. de tussenwervelschijven zorgen ervoor dat de zenuwen beschermd worden, en de wervels elkaar niet raken. Ze zijn gemaakt van een soort sponsachtig materiaal en gevuld met vloeistof. Door de constante belasting wordt de vloeistof uit de wervels geperst. De Breuss massage is een goede methode om de tussenwervelschijven weer vol te laten zuigen met vocht.   Het is een fijngevoelige massage van de rug die blokkades kan oplossen (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch) Wervelkolomproblemen zoals ischias, tussenwervelschijfproblemen en hernia kunnen er ongevaarlijk en succesvol mee behandeld worden.